Murva szállítás

Murva szállítás, rendelés, ár Budapest

Murva szállítás rendelés, ár: +36 20 662 6802

soder, homok, fold,murva, kavics, zuzott ko szallitas, rendeles, ar

Rendelhető murva típusai:

0-4 mm murva (kőpor), poros murva 0-20 mm, murva 2-4 mm, Kerti murva 5-12, 12-20 mm, murva 20-55 mm

Murva ár, murva árak

A murva szállítás árát számtalan tényező befolyásolja. A murva ára és a murva szállítás ára függ a kívánt murva mennyiségétől és a kiszállítási címtől is, azaz a távolságtól.  A szállítás egyenesen a bányából történik.

Murva szállítás

A murva vagy mészkőből, vagy dolomitból álló, rendszerint fehér vagy sárgás- és szürkés árnyalatú kőzúzalék. Több méretben és típusban is elérhető felhasználásának függvényében. Gyakran alkalmazzák járdák, parkolók, felhajtók, autóbeállókhoz, útalaphoz, díszkertekhez, sírokhoz és térkövezéshez és egyéb feladatot betöltő felületek fedéseként is találkozhatunk a házak körül murvával. Nem véletlen, hiszen a kellemesen fehér árnyalata képes feldobni, elegánsabbá és mutatósabbá tenni a környezetet, mindemellett pedig egy olyan masszív és tartós felületet képez, aminél nem kell aggódnunk többé például a sár vagy a pocsolyák miatt.

Az autóban használt felületek esetében azért különösen előnyös a murva használata, mert változó szemcseméret esetén kiváló tömörödési jellemzőket vonultat fel, vagyis közel olyan szilárd felület jön létre, mintha lebetonoztuk volna, ellenben a szürke és rideg betonfelülettel ellentétben a murva tiszta és barátságos hatást kelt. Sőt mi több, megfelelő ágyazással és alapokkal attól sem kell tartanunk, hogy fű vagy más gaz nő a feljárónkra és a járdánkra. Szegélyekkel ráadásul kiválóan kordában tartható a leterített murvaréteg, ezáltal nagyon könnyű minőségi és látványos munkát lehet végezni vele.

Murva tulajdonságai

A murva szögletes szemalakú természetesen aprózódott laza üledékes kőzet. Majdhogynem minden állóvíz medrében megtalálható. A föld felszínének kéregtartományának egész kis százaléka üledékes kőzet. Mélységi eloszlása azonban egyenetlen. Színét tekintve lehet fehéres, szürkés, de előfordul sárgás árnyalatban is. Akár normál adalékanyagként betonkészítésre is alkalmas lehet. Többféle méretben különböztetjük meg.

Murva 0-4 mm

A 0-4 mm méretezésű murvát kőpornak is szokták nevezni. Ez a poros állagú murva kiválóan tömöríthető és állagmegtartása is tökéletes. Ezt a fajta murvát legfőképpen utak alapzatának kialakítására, térkövezéséhez és viacolorozáshoz szokták felhasználni, de ezenkívül még sáros, ingoványos területek talajkeményítéséhez is felhasználható.

Poros murva 0-20 mm

A poros murvát ömlesztett murvának is szokták nevezni. Színe enyhén sárgás és igen jól tömörödik így feltöltésekhez kíválóan alkalmazható. A poros murva finom kis szemcséi könnyen cementálódnak és állagmegtartásuk kíváló. Az éles szemű apró szemcsék egymásba tudnak kapaszkodni és így kifejezetten jó szilárd aljzatot tudnak biztosítani a járófelületeknek.  A poros murvát leginkább utak alapzatának kialakítására használják fel, valamint térkövezéshez és viacolorozáshoz is szoktuk még javasolni valamint bátran használható sáros, süppedős területek felkeményítésére is.

Poros murva 2-4 mm

A 2-4 mm méretezésű murva használata kíváló térkövezésekhez és azon belül is a kő ágyazati rétegét képezi a térkő és az alap között valamint ez a méretezésű murva ideális díszítésekre is. Ez a fajta murva kíváló alapot garantál a térkövek lefektetéséhez, biztosítva ezzel annak szellőzését, vízelvezetését és könnyű szintezhetőségét.

Kerti murva 5-12, 12-20 mm

A kerti murvát szokták még fehér murvának is nevezni színe miatt, mely igazából tört fehér és néhol kristályos szerkezetű mészkő is egyben. Sokan nem tudják, de a kerti murva a legnépszerűbb díszítőmurva méret. Az 5-12, és 12-20 mm nagyságú kerti murvát elsősorban kerti utak kialakításához javasoljuk, valamint gépkocsi beállók létrehozásához is kiváló. Kerti murvával sokszor találkozhatunk vízelvezetők fedésekor is és ideálisak lehetnek kaspókba is, hogy feldobjuk vele dísznövényeink megjelenését.

Murva 20-55 mm

A legnagyobb szemcseméretet képviselő murvát úti murvának is szokták nevezni. Ez egy laza szerkezetű földeken készülő utak első szintű feltöltő anyaga. Hengerelés után a laza talajba ékelődve megakadályozza annak tovább süllyedését. A 20-55 mm méretezésű murva felhasználható még kocsi beállókhoz is. Kíválóan alkalmazható nagyobb útszakaszok tartós és masszív borításához. Nagyon jól tömörödik, így bizonyos esetekben jó választás díszkertekbe is.