Murva szállítás

soder, homok, fold,murva, kavics, zuzott ko szallitas, rendeles, ar

Rendelhető murva típusai:

  • Ágyazó murva 2-5 mm
  • Kerti murva 5-12, 12-20 mm
  • Poros murva 0-20 mm
  • Murva 20-55 mm

Murva rendelés

Szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, vagy kérdése lenne? Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!
Telefon: +36 30 911 0781

Murva ár, murva árak

murva szállítás árát számtalan tényező befolyásolja, legfontosabbak a mennyiség és a távolság. A kiszállítás egyenesen a bányából történik.

Murva szállítás

A legtöbb esetben járdák, autóbeállók, parkolók, felhajtók és egyéb hasonló feladatot betöltő felületek fedéseként találkozhatunk a házak körül murvával. Nem véletlenül, hiszen a kellemesen fehér árnyalata képes feldobni, elegánsabbá és mutatósabbá tenni a környezetet, mindemellett pedig egy olyan masszív és tartós felületet képez, aminél nem kell aggódnunk többé például a sár vagy a pocsolyák miatt.

Az autóval használt felületek esetében azért különösen előnyös, mert változó szemcseméret esetén kiváló tömörödési jellemzőket vonultat fel, vagyis közel olyan szilárd felület jön létre, mintha lebetonoztuk volna, ellenben a szürke és rideg betonfelülettel ellentétben a murva tiszta és barátságos hatást kelt. Sőt mi több, megfelelő ágyazással és alapokkal attól sem kell tartanunk, hogy fű vagy más gaz nő a feljárónkra és a járdánkra. Szegélyekkel ráadásul kiválóan kordában tartható a leterített murvaréteg, ezáltal nagyon könnyű minőségi és látványos munkát végezni vele.

Murva tulajdonságai

murva egy mészkőből vagy dolomitból álló, rendszerint fehér, vagy sárgás- és szürkés árnyalatú kőzúzalék. Több méretben és típusban is elérhető felhasználásának függvényében. Gyakran alkalmazzák autóbeállókhoz, útalaphoz, díszkertekhez, sírokhoz és térkövezéshez.

A murva szögletes szemalakú természetesen aprózódott laza üledékes kőzet. Majdhogynem minden állóvíz medrében megtalálható. A föld felszínének kéregtartományának egész kis százaléka üledékes kőzet. Mélységi eloszlása azonban egyenetlen. Színét tekintve lehet fehéres, szürkés, de előfordul sárgás árnyalatban is. Akár normál adalékanyagként betonkészítésre is alkalmas lehet. Többféle méretben különböztetjük meg. Az 5-12, és 12-20 mm nagyságú elsősorban kerti utak kialakításához javasolt, valamint gépkocsi beállók létrehozásához. A töltő elnevezésű ugyanakkor 0-20, és 0-50 mm szemnagyságával rendkívül jól tömöríthető anyag.