Föld szállítás

föld 1

Rendelhető föld típusai:

  • Natúrföld
  • Termőföld
  • Töltőföld
  • Daráltföld

Föld, termőföld rendelés

Szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, vagy kérdése lenne? Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!
Telefon: +36 30 911 0781

Föld ár, termőföld árak

föld szállítás árát számtalan tényező befolyásolja, legfontosabbak a mennyiség és a távolság. A kiszállítás egyenesen a bányából történik.

Föld szállítás

Ha építkezünk, és elkészül a ház, akkor még hátra van a kert rendbetétele, hiszen a munka végeztével jókora felfordulás marad a telken. Az első természetesen a sitt és az egyéb hulladékok elszállítása, majd a tereprendezés, amit a föld szállítása és leterítése követ, végül jöhet maga a kertészeti munka, vagyis a növények elültetése a kialakított ágyásokba, a gyepszőnyeg lefektetése és a díszítés. Mindehhez azonban mindenképpen szükség van termőföldre.

A kert alapvető elemei a növények, amelyeket tápanyagban gazdag földbe kell elültetni, hogy fejlődni tudjanak, sőt, hogy egyáltalán életben maradjanak. Építkezés után azonban csak törmelék és sár marad, ami nem alkalmas arra, hogy egy kert alapját adja, épp ezért van szükség földszállításra, hogy el lehessen kezdeni a kert kialakítását. Természetesen nem csak termőföldre van szükség ehhez, hanem egyéb anyagokra is, de amennyiben hozzánk fordul, könnyedén veheti ezt az akadályt is!

Termőföld, töltőföld tulajdonságai

A jó termőföld alapvetően egy tápanyagban gazdag, humuszos, fekete vagy a feketéhez közeli árnyalatú nagyon jellegzetes illatú talaj. Szerkezetén látszik hogy kicsit rostos, szerves anyagban gazdag. A legtöbb helyen hígítják a termőföldet, vagyis homokkal vagy homokos földdel keverik össze. Teljesen mindegy hol vásárolunk ez így történik. A különbség a hígítás vagy keverés mértékében található.

Ahhoz, hogy megállapíthassuk hogy milyen termőföldre van szükségünk, tudnunk kell a felhasználás célját. Ültetésre szeretnénk használni, vagy gyepszőnyeg alá illetve füvesítéshez kell? Netán balkonnövényeinket szeretnénk beleültetni? És ezen belül is eltérőek lehetnek az igények, például nem mindegy hogy milyen növények ültetésére használjuk. A felhasználás célja meghatározó.