Föld szállítás

Föld szállítás, termőföld ár Budapest

Föld, termőföld szállítás rendelés, ár: +36 20 662 6802

Rendelhető föld típusai:

Natúr föld, termőföld, töltőföld, darált föld, rostált darált termőföld, rostált darált tőzeges termőföld

Föld ár, termőföld árak

A föld szállítás árát számtalan tényező befolyásolja. A föld ára és a föld szállításának ára függ a kívánt föld mennyiségétől és a kiszállítás címétől is, azaz a távolságtól. A föld szállítása egyenesen a bányából történik.

Föld szállítás

Ha építkezünk, és elkészül a ház, akkor még hátra van a kert rendbetétele, hiszen a munka végeztével jókora felfordulás marad a telken. Az első természetesen a sitt és az egyéb hulladékok elszállítása, majd a tereprendezés, amit a föld szállítása és leterítése követ, végül jöhet maga a kertészeti munka, vagyis a növények elültetése a kialakított ágyásokban, a gyepszőnyeg lefektetése és a díszítés. Mindenhez azonban mindenképpen szükségünk van termőföldre.

A kert alapvető elemei a növények, amelyeket tápanyagban gazdag földbe kell elültetni, hogy fejlődni tudjanak, sőt, hogy egyáltalán életben maradjanak. Építkezés után azonban csak törmelék és sár marad, ami nem alkalmas arra, hogy egy kert alapját adja, épp ezért van szükség földszállításra, hogy el lehessen kezdeni a kert kialakítását. Természetesen nem csak termőföldre van szükség ehhez, hanem egyéb anyagokra is, de amennyiben hozzánk fordul, könnyedén veheti ezt az akadályt is.

Natúr föld szállítás

Valójában a fekete földet szokták natúr földnek nevezni, melynek mérete 0-10 mm nagyságú. A fekete föld humuszanyagokban gazdag illetve bázisokkal, főként kalciummal telített föld típus.  A humusz az elpusztult élőlények szerves maradványaiból tevődik össze. Kialakulásáért a gombák és a baktériumok a felelősek. Minél sötétebb egy föld, annál több a humusz tartalma és ez által a termékenysége is. A humuszban szegény talajok színe sárgásak inkább. A natúr föld, azaz a fekete föld alkalmas új termőréteg létrehozására, de kimondottan termőföldnek nem alkalmas, mint például füvesítés vagy ültetés, viszont kertek utólagos feltöltésére kiválóan felhasználható. Azonban nem árt tudni, hogy a fekete termőföld biztos, hogy utókezelést is igényel.

Termőföld szállítás

A jó termőföld alapvetően egy tápanyagban gazdag, humuszos, fekete vagy a feketéhez közeli árnyalatú nagyon jellegzetes illatú talaj. Szerkezetén látszik, hogy kicsit rostos és szerves anyagban gazdag.  A termőföld készülhet osztályozás útján. A termőföld lehet egy szántó földnek a felső rétege vagy lehet egy erdőnek a rekultivációja során megmaradt földje. A termőföld keletkezhet még újrahasznosításból is, majd ezt egy osztályozó géppel hasznosítják újra.  Felhasználják füvesítésre, talajjavításra, növények termesztésére. Sokan nem tudják, de a legtöbb helyen hígítják a termőföldet, vagyis homokkal vagy homokos földdel keverik össze. Teljesen mindegy hol vásároljuk meg a termőföldet ez így történik.  A különbség a hígítás vagy keverés mértékében található. Ahhoz, hogy megállapíthassuk, hogy milyen termőföldre van szükségünk, tudnunk kell a felhasználás célját is. Ültetésre szeretnénk használni vagy gyepszőnyeg alá illetve füvesítéshez kell vagy balkonnövényeinket szeretnénk vele beültetni?  És ezen belül is eltérőek lehetnek az igények, például nem mindegy, hogy milyen növények ültetésére használjuk. A felhasználás célja így tehát meghatározó.

Töltőföld szállítás

A töltőföldet osztályozással készítik. Az osztályozó gép egyik oldalán kijön egy finomabb szemcseszerkezetű föld, másik oldalán pedig kijön egy kicsit darabosabb föld, amibe rögök is vannak  és ezt nevezik töltőföldnek. A finomabb szemcsés, ami a másik oldalán jön ki az osztályozó gépnek az a termőföld. A töltőföld a földmunka által készült osztályozott föld, mely 0-20 mm szemcsenagyságú, mely köveket is tartalmaz részben. Használata költségkímélő és környezettudatos megoldás az építkezésekben. A töltőföld könnyen bedolgozható, nagyon jól tömörödik és strapabíró is. Általában területfeltöltéshez használják.

Darált föld szállítás

Lehet a termőföld is és a töltőföld is darált föld és a natúr föld is. Általában a darált föld ennek a 3 homoknak a keveréke. Mérete 0-40 mm-es. Felhasználják talajjavításra, füvesítésre, növényültetésre, gyepszőnyeg alá és konyhakerthez is ajánlott. A daráltföld egy nagyon jó minőségű és magas tápanyagtartalmú föld, mely nagyon jól felhasználható kertépítésekhez is. Gyümölcsfák és dísznövények alapjául is jól szolgál. A darált föld nagyon jó még silány rossz minőségű talajoknak a feljavításához is. A darált földnek viszont több fajtáját is megkülönböztetjük.  Ilyen például a rostált, darált termőföld vagy a rostált, darált tőzeges termőföld és a darált, rostált trágyás tőzeges termőföld is.

Rostált darált termőföld szállítás

A rostált darált termőföldet úgy kell elképzelni, hogy szállítás előtt a natúr termőföld bekerül egy termőföld rostálóba vagy termőföld darálóba és a benne lévő rögöket kirostálja, ledarálja. Ez kiválóan alkalmas hepehupás területek finom feltöltésére füvesítés előtt.

Rostált darált tőzeges termőföld szállítás

Összetétele megegyezik a trágyás termőföldével. Szállítás előtt viszont az adott termőföld keveréket berakják a rostába, darálóba és az így előállított finomszerkezetű termőföld alkalmassá válik vékony feltöltésre is, talajjavításra vagy veteményes kertekbe. Valójában mind 4 típusú föld felhasználható töltésre, de ez attól függ, hogy mi a kívánt cél elérése. Mi segítünk abban, hogy ki tudja választani az Önnek megfelelő földet a céljának elérésében. Legyen szó házalapok feltöltéséről vagy bármi másról szó.