Homok szállítás

soder, homok, fold,murva, kavics, zuzott ko szallitas, rendeles, ar

Rendelhető homok típusai:

  • 0-1 mm homok
  • Bányahomok
  • Sárga homok
  • Vakoló homok

Homok rendelés

Szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, vagy kérdése lenne? Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!
Telefon: +36 30 911 0781

Homok ár

homok szállítás árát számtalan tényező befolyásolja, legfontosabbak a mennyiség és a távolság. A kiszállítás egyenesen a bányából történik.

Homok szállítás

Amikor azt mondjuk, homokszállításra van szükség, többféle dologra asszociálhatunk, hiszen a homok felhasználási köre igen széles, de mindegyikben közös, hogy nagy mennyiségű homokot igényel.
Mindegy, hogy egy játszótér kialakítása, térkövezés, építkezés, vagy felújítás, a homok olyan építőanyag, amit nem lehet nélkülözni, mert szinte mindenhez felhasználjuk. Sajnos a homok egyre nehezebben hozzáférhető, és egyre kevesebb alkalmas az építkezési feladatokhoz.

Sokan a Szaharát hoznák fel ellenpéldaként, ám sajnos a sivatagi homok nem alkalmas építkezési célokra az anyaga, illetve a szemcsenagysága miatt, de ha ez nem okozna gondot, a szállítása akkor sem lenne kifizetődő a nagy távolság miatt. Ettől függetlenül a nagy mennyiségű homok szállítása továbbra is szükséges, hiszen a fejlődés nem áll meg!

Homok tulajdonságai

A hazánkban fellelhető homok nagyon ellenálló. Kemény kvarc szemek alkotják, így ennek az anyagnak az időtállóságát, szilárdságát nem vetik vizsgálat alá. Kvarctartalma általában eléri a 70%-ot, kísérő anyagai például a csillám, és a gránát is. Minőségét többek között az agyagos tartalom, a rögök mennyisége, valamint a szerves szennyeződés, mint például a klorid-szulfát tartalom határozzák meg. Az osztályozott termék előállítását tehát megelőzik, a rögtelenítés, mosás és törés fázisok. Ezek után beszélhetünk osztályozott homokról, vagy gyöngykavicsról. Kitermelése többnyire kotrással történik, kivéve a kis mélységben lévő előfordulásokat, vagy a szél hordta homokot. Többféle homokot különböztetünk meg. Amennyiben a kotrás állóvízből történik, akkor bányahomokról és bányahomokról beszélünk, míg a folyókból kitermelt esetében, folyami homokról. A bányahomok gömbölyűbb a folyaminál, ezért vakoláshoz ezt használják a mesteremberek.

BÁNYAHOMOK

Kitermelése: állóvízből (pl. bányatavakból) Mérete: 0-1 mm, sárgás színű, jól tapad (agyagos), felülete sima. Felhasználása: a folyami homokkal ellentétben a bányahomok jól tapad, ezért játszóterek homokozójához, otthoni homokozókhoz, egyéb kertépítési munkákhoz használják. a folyami homoknál gömbölyűbb szemalakú, ezért vakoláshoz is használják.

MOSOTT HOMOK 0-1 MM

Kitermelése folyókból történik. Szürkés színű felülete durva. Falazáshoz vakoláshoz használják.