Homok szállítás

Homok ár, szállítás Budapest

Homok szállítás rendelés, ár: +36 20 662 6802

soder, homok, fold,murva, kavics, zuzott ko szallitas, rendeles, ar

Rendelhető homok típusai:

0-1 mm homok,vakoló homok, falazó homok, marosi homok, homokozó homok, bányahomok, sárgahomok, töltő homok, szürke homok, mosott homok

Homok ár

A homok szállítás árát befolyásolja a megrendelni kívánt homok mennyisége és a kiszállítási cím távolsága. A kiszállítás egyenesen a bányából történik.

Homok szállítás

Amikor azt mondjuk, hogy homokszállításra van szükségünk, többféle dologra asszociálhatunk, hiszen a homok felhasználási köre igen széles, de mindegyikben közös, hogy nagy mennyiségű homokot igényel. Mindegy, hogy egy játszótér kialakítása, térkövezés, építkezés, vagy felújítás, a homok olyan építőanyag, amit nem lehet nélkülözni, mert szinte mindenhez felhasználjuk. Sajnos a homok egyre nehezebben hozzáférhető, és egyre kevesebb alkalmas az építkezési feladatokhoz.

Sokan a Szaharát hoznák fel ellenpéldaként, ám sajnos a sivatagi homok nem alkalmas építkezési célokra az anyaga, illetve a szemcsenagysága miatt, de ha ez nem okozna gondot, a szállítása akkor sem lenne kifizetődő a nagy távolság miatt.

Homok tulajdonságai

Sokan nem tudják, de igazából 2 féle homok létezik.  Ez a két típusú homok a sárga homok és a szürke homok. A szürke homoknak és a sárga homoknak viszont vannak különböző fajtái és elnevezései felhasználásuk szempontból.  Gondolok én arra, hogy például a vakoló homok igazából szürke homok és a Marosi homok is szürke homok.  Valamint a homokozó homok is sárga homok és töltő homok is egyben.

A homokot önmagába nézve különböző kőzeteknek és ásványi anyagoknak az apró szemű kis törmeléke, melyet a víz, jég vagy szél hordott el az eredeti képződési helyétől és egy újabb alkalmas helyen lerakódott végül.

A hazánkban fellelhető homok nagyon ellenálló. Kemény kvarc szemek alkotják, így ennek az anyagnak az időtállóságát, szilárdságát nem vetik vizsgálat alá. Kvarctartalma általában eléri a 70 százalékot, kísérő anyagai például a csillám, és a gránát is. Minőségét többek között az agyagos tartalom, a rögök mennyisége, valamint a szerves szennyeződés, mint például a klorid-szulfát tartalom határozzák meg. Az osztályozott termék előállítását tehát megelőzik a rögtelenítés, a mosás és a törési  fázisok. Ezek után beszélhetünk osztályozott homokról, vagy gyöngykavicsról. Kitermelése többnyire kotrással történik, kivéve a kis mélységbe lévő előfordulásokat, vagy a szél hordta homokot. Többféle homokot különböztetünk meg. Amennyiben a kotrás állóvízből történik, akkor bányahomokról és bányahomokról beszélünk, míg a folyókból kitermelt esetében, folyami homokról. A bányahomok gömbölyűbb a folyaminál, ezért vakoláshoz ezt használják a mesteremberek.

Bányahomok

Ez egy sárga színű puha tapintású homok, mely nagyon jól tapad, hisz agyagos és felülete sima. Mérete: 0-1 mm-es. Kitermelése állóvízből pl. bányatavakból származik. Mivel a bányahomok jól tapad így tökéletesen felhasználható játszóterek homokozójához vagy otthoni homokozókhoz is. Egyéb kertépítési munkákhoz is alkalmazható és mivel a folyami homoknál ez egy gömbölyűbb szemalakú homok, azért vakoláshoz is kitűnően alkalmazható. Különösen jó nedvszívó képessége miatt kiválóan alkalmas lovardákba is.

Mosott homok

A mosott homok kitermelése folyókból történik. Szürkés színű durva felületű, szemcséinek mérete 0-1 mm-ig terjedő agyagmentes homok. A mosott homokot falazáshoz és vakoláshoz használják legfőképpen. A mosott homokból készült vakolat nem repedezik.  Sokan nem tudják, hogy a mosott homok alkalmazható kötött talaj lazítására is, viszont vízzáró lábazatok készítéséhez nem alkalmas.

Szürke homok

A szürke homok a homokos kavics bányászata során a 0-1 mm-nél kisebb szemcséjű kvarc és kvarcit szemcsék osztályozásával készítik el. Építőiparban felhasználható házépítéshez, falazásokhoz, vakolásokhoz illetve kövezésnél a térkő besöpréséhez is szürke homokot szoktak felhasználni. Várépítésre teljesen alkalmatlan. Viszont az Uniós előírásoknak köszönhetően ma már a gyermek mászókákhoz is a szürke homokot használnak fel valamint kerti gumimedencék telepítéséhez is kiválóan alkalmazható a szürke homok.

Töltő homok

A töltő homok jellegzetes színét a Kárpát-medence sárgás, barnás és vöröses színvilágú adottságának köszönheti. A töltőhomok szemcséinek zömét apróbb agyagszemcsék alkotják és ez bizony nagyban meghatározza a töltőhomok fizikai tulajdonságait. Tehát a töltő homok, az egy agyagos homok, melyet az építőiparban vékonyabb rétegek feltöltéséhez használják. Falazáshoz nem igazán alkalmas agyagtartalma miatt.

Marosi homok

Ez egy kiváló minőségű szürke színű homok, melyet a sóder bányászata során a szemcsék osztályozásával készül. A marosi homok felhasználható aljzatoláshoz, lábazatok vízzáró rétegének elkészítéséhez. A marosi homok térkövezésnél is remekül beilleszthető a viacolor kövek beágyazásához.

Homokozó homok

A homokozó homoknak a csekély agyagtartalmú és szemcsés szerkezetű homokozó homok a legmegfelelőbb. Színe sárga. A homokozó homok hónapok elteltével sem keményedik meg, azonban az állatok elől biztonságosan elzárva tartandó, hogy megelőzzük a súlyos kimenetelű fertőzéseket, melyeket állatok ürüléke okozhat. Felhasználható még burkolatok, csatornacsövek, vízcsövek ágyazásához valamint utak alapozásához is.

Vakoló homok

A 0-1 mm-es szemcsenagyságú vakoló homok folyami kitermelésből származik, szürkés színű, finom szemű mosott homok, elsősorban vakoláshoz használható fel, de minőségénél fogva sokféle célra megfelelő még. A 0-2 mm-se szemcsenagyságú vakoló homokot falazáshoz és vakoláshoz ajánljuk. Ez is folyami kitermelésből származik és szürkés színű.

Falazó homok

A falazó homokot az építőiparban nevéből adódóan is főként falazáshoz használják viszont lakások vakolásához agyagtartalma miatt nem igazán alkalmas valamint gyermek homokozók feltöltésére kizárólag a csekély agyagtartalmú, szemcsésebb típusú falazó homok használható.