Kavics szállítás

Kavics szállítás, rendelés, ár Budapest

Kavics szállítás rendelés, ár: +36 20 662 6802

soder, homok, fold,murva, kavics, zuzott ko szallitas, rendeles, ar

Rendelhető kavics típusai:

Kavics 4-8 mm, kavics 8-16 mm, kulékavics 16-32 mm, kulékavics 30-65 mmmosott Kavics

Kavics ár, kulé kavics ár

kavics szállítás árát számtalan tényező befolyásolja, legfontosabbak a mennyiség és a távolság. A kiszállítás egyenesen a bányából történik.

Kavics szállítás

kúlé kavics egy nagyméretű folyami kavics. Gyakorlatilag ugyanaz a kő amit a sóderben is megtalálunk, és amit a folyók és tavak medréből kotornak ki, majd osztályozás után értékesítik. Így a kúlé kavics gyakorlatilag a mérete teszi kúlé kaviccsá, nem a fajtája. A kúlé kavics mérete 4cm és 15 centiméter közé tehető. A kulé kavics, vagy más néven folyami kavics általában gömbölyű vagy gömbölyded formákból tevődik össze, tehát ezen a téren a sima, természetes felületek jellemzőek a termékre.
A szín szempontjából leginkább a barnás árnyalatok a dominánsak, de ezt nagyban befolyásolja származási helye, ezáltal hazánkban is gyakran előfordulnak szürkés vagy bézs, esetleg meleg színekben.

Kavics tulajdonságai

kulé kavics, vagy más néven folyami kavics általában gömbölyű vagy gömbölyded formákból tevődik össze, tehát ezen a téren a sima, természetes felületek jellemzőek a termékre. A szín szempontjából leginkább a barnás árnyalatok a dominánsak, de ezt nagyban befolyásolja származási helye, ezáltal hazánkban is gyakran előfordulnak szürkés vagy bézs, esetleg meleg színekben.Mivel egy jó megjelenésű, szépen csiszolt kavicstípusról beszélünk, ezért a kulé kavicsokat nagyon sokszor használják dekorációs célokra, méghozzá nemcsak díszkertekben, hanem akár lakásokban is. Mivel nagy előnye, hogy a tisztára csiszolt szemek nem szúrnak, nem vágnak, nem bántják a lábat vagy a kezet, ezért gyakran alkalmazzák talajborításra, hiszen sem az emberek, sem a háziállatok lábát nem sértik fel.Gyakran hangoztatott jellemzője a kulé kavicsnak még, hogy a vízelvezetés szempontjából kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik. Éppen emiatt gyakran alkalmazzák árkokban, szivárgókban, csatornákban vagy olyan talajrészeken borításként, esetleg teljes töltésként, ahol az esővíz elvezetése lényeges, hiszen a lazán elhelyezkedő szemek között könnyedén átjutnak a vízcseppek. Emiatt nagyon gyakran alkalmazzák a kulé kavicsot az épületek körüli vízelvezetési megoldásoknál, hiszen akár a gyorsan lehulló csapadékot is képes hamar és akadálytalanul elvezetni, ami rendkívül fontos lehet egy lakóháznál a falak felázásának megakadályozásában. Sokszor láthatjuk emiatt épületfalak lábazata mellett vékony, ám mélyre ásott sávokban abból a célból, hogy az esővíz ne gyűljön össze a fal mellett, és ne tudja károsítani a szerkezetet.